Jong en oud viert feest

Het Tentfeest Oosterwolde is een groot succes geworden. ‘Een super geslaagd feest voor jong en oud’, zo concludeert mede-organisator Joyce Voskamp na afloop tevreden.

Het evenement vond plaats in het kader van 500 jaar Ooststellingwerf. Er waren daarom voor jong en oud activiteiten georganiseerd. ‘Een feest voor het volk’, aldus Voskamp. Het initiatief was afkomstig van Oosterwolde Promotion. Trambaan8 en het Bruin Café hebben samen de organisatie voor hun rekening genomen.

Vrijdagavond werd het Tentfeest geopend met een vuurwerkshow, verzorgd door André de Vries. Het spektakel trok veel bekijks. Daarna barstte het feest los in de tent. Onder de in totaal 1300 bezoekers veel jonge meiden die speciaal voor Dave Roelvink naar het Tentfeest waren gekomen. ‘Ze gilden het uit’, zegt Joyce. ‘Echt fantastisch.’

Zaterdag stond de Kindermiddag op het programma. Ondanks het slechte weer werd ook deze activiteit druk bezocht. ‘We hebben zo’n vierhonderd kinderen volop zien genieten.’ Voor alle kinderen stond er wat drinken en een suikerspin klaar. Er was een spellencircuit, een stormbaan, ballonnenclown en kinderen konden zich laten schminken. De organisatie was in handen van Voor dag en Dou.

De optredens van Django Wagner, Rob Ronalds en Party Criminals vielen zaterdagavond ook in de smaak. ‘Met 1700 bezoekers een groot succes en de sfeer was ook nog eens fantastisch’, aldus Voskamp. De avond trok niet alleen jeugd, maar ook wat oudere bezoekers. ‘Er werd volop meegezongen en de polonaise werd gelopen. Echt super gezellig.’ Ongeregeldheden zijn tot tevredenheid van de organisatie uitgebleven.

Het Tentfeest werd zondag afgesloten met optredens van shantykoor de Compagnonsvaarders en de bluesgrassbrand Stroatklinkers. Ook deze middag mag met zo’n driehonderd bezoekers een succes worden genoemd. ‘We hebben veel positieve reacties ontvangen, dus als organisatie kunnen we tevreden zijn. Het was een super leuk feest waar we dan ook met veel plezier op terugkijken.’