Gratis ontbijtje trekt bijna 500 bezoekers

Gratis aanschuiven voor een ontbijtje. Het kon zaterdagmorgen 2 juli aan de kop van de Stationsstraat. Oosterwolde Promotion hield daar het jaarlijkse straatontbijt. Niet eerder trok deze activiteit zoveel bezoekers.

De organisatie schat dat er een kleine 500 mensen gebruik hebben gemaakt van het gratis ontbijt dat werd aangeboden door diverse ondernemers. Zo had Echte Bakker Nijstad gezorgd voor de verse broodjes, er waren vleeswaren en eieren van slagerij Nicolaï, de koffie werd verzorgd door TRAMBAAN8 en de overige drankjes en beleg kwamen van de Albert Heijn. Erica bloemen had een gezellig bloemetje op tafel gezet, Bruna regelde een krantje en de Hema zorgde voor bordjes en bestek.

‘Een compliment voor iedereen die heeft geholpen. Gezamenlijk hebben we er weer een geslaagd straatontbijt van kunnen maken’, zegt Sijke Voskamp namens de Activiteiten Commissie van Oosterwolde Promotion tevreden. ‘Het was ontzettend druk en de bezoekers waren erg enthousiast.’

Naast een ontbijtje werd iedereen getrakteerd op muziek, verzorgd door twee medewerkers van Echte Bakker Nijstad. Robin Wilms en Wietse Jager hadden spontaan aangeboden om deze muzikale omlijsting te verzorgen. De bijdrage van het duo viel bij iedereen prima in de smaak.