Straatontbijt valt in de smaak

Oosterwolde Promotion trakteerde zaterdagmorgen op een gratis ontbijtje. Naar schatting schoven zo'n vierhonderd belangstellenden gezellig aan.

Het is inmiddels een jarenlange traditie om in de zomer een gratis straatontbijt te organiseren voor de inwoners van Oosterwolde en zijn toeristen. Dit jaar vond het evenement plaats aan de kop van de Stationsstraat.

'Wij komen al jaren naar het straatontbijt', vertelt Valeska Lemmers uit Oosterwolde enthousiast. 'Wij zijn nu op vakantie in Roden, maar speciaal voor het straatontbijt naar Oosterwolde gekomen. Mooi weer en het sfeertje hier is altijd erg gezellig.'

De eerste belangstellenden waren rond 08.30 uur al aanwezig. Een uur later stond er een flinke rij voor het buffet. Mede door het warme weer waren de dranken niet aan te slepen.

Het ontbijtbuffet bestond uit verse broodjes van Nijstad de Echte Bakker, vleeswaren van Ambachtelijke slagerij Nicolai, koffie werd verzorgd door Trambaan8 en de drankjes, zoals de melk en sinaasappelsap, door C1000. Erica bloemen had een gezellig bloemetje op tafel gezet en de Bruna zorgde voor de krant.

Naast het ontbijt was er een mini-markt georganiseerd. Deze randactiviteit werd ingevuld door de plaatselijke imkervereniging, de Wereldwinkel en natuurvoedingswinkel Zonneklaar.