Hartelijk welkom voor Sinterklaas

Ondanks het regenachtige weer kon Sinterklaas zaterdagmiddag op een warm welkom rekenen in Oosterwolde. Het gezelschap uit Spanje werd door honderden kinderen en hun ouders opgewacht bij de vaart.

De kleine pakjesboot meerde tegen 14.00 uur aan bij de kade aan de Quadoelenweg. De schimmel stond aan de overkant al op Sinterklaas te wachten. Na het enthousiaste ontvangst trok de stoet naar de kop van de Stationsstraat. Daar werd volop gedanst en gezongen onder muzikale begeleiding van DJ Danny.

Daarmee was de intocht nog niet afgelopen. Sinterklaas en de pieten konden vanaf 16.00 uur ook nog eens rekenen op een groot welkomstfeest in het Stellingwerf College.

De gehele dag vond er in de winkelstraat ook een Pietenmarkt plaats. “Het slechte weer gooide in de ochtend wat roet in het eten”, aldus marktmeester Willem Dijkstra. “Maar de marktkooplui deden in de middag met het betere weer nog goede zaken.”

De intocht en de markt zijn een initiatief van Oosterwolde Promotion. Kijk voor het Sinterklaas-programma van de komende weken op www.sinterklaasinoosterwolde.nl.