PROEFbeleef Oosterwolde ondanks hitte geslaagd

De eerste editie van PROEFbeleef Oosterwolde vond donderdag plaats onder tropische temperaturen. “Doodzonde, maar desondanks voor herhaling vatbaar”, aldus Stieneke van der Feer.

Namens Oosterwolde Promotion was zij voor een groot deel verantwoordelijk voor de organisatie. “De bezoekers, ondernemers en koren die aanwezig waren, hebben positief gereageerd, al hebben we door de warmte natuurlijk minder bezoekers getrokken dan beoogd.”

Er stonden zo’n dertig ondernemers met een kraam op de markt. “Het publiek werd verrast door het vernieuwende aanbod en was zeer te spreken over de kwaliteit van de markt”, zegt de organisator tevreden. Zo werden er onder andere ambachten getoond als vlechten en meubels maken.

In de muziekkoepel gaven Piratenkoor ’t zwarte Gat uit Zuidwolde en het Gronings shantykoor De Hunzevaarders enkele optredens. Ze trokken veel bekijks. Door Echte bakker Nijstad werden de niet Friese koren tussentijds getrakteerd op een plak suikerbrood. Dat viel letterlijke en figuurlijk goed in de smaak.

Ook de timmerwedstrijd, verzorgd door KloosterManstafel, was een succes. Zo’n dertig kinderen hebben aan de wedstrijd deelgenomen. De eerste prijs was voor Oscar Scharuhl. “Het was echt hartstikke leuk”, zegt Martin Vlasma van KloosterManstafel enthousiast.