Koningsdag Oosterwolde verloopt erg gezellig

Koningsdag in Oosterwolde is ondanks de kou zeer gezellig verlopen. De vrijmarkt trok veel kopers en verkopers naar de Brinkstraat, de Brink en de Quadoelenweg. Veel winkels in het centrum waren geopend en Oosterwolde Promotion had voor enkele leuke randactiviteiten gezorgd.

Rond 07.00 uur zaten de eerste verkopers al klaar rondom ’t Wijkje. Om 09.00 uur ging het evenement officieel van start. De kou mocht de pret niet drukken. ‘Tegen kou kun je je kleden. Gewoon een jas of trui extra’, zegt marktmeester Willem Dijkstra lachend. ‘Als het maar droog is.’ Op een paar spatjes na bleef het dat de hele ochtend ook.

Naast de vrijmarkt genoot de jeugd volop van een stormbaan en een springkussen. Ook stonden de kinderen in de rij voor het schminken en de prachtige balloncreaties van clown Billy. DJ Appie zorgde voor de muziek en dansstudio Malu Rosa gaf een mooie demonstratie.

Er werd over het algemeen goed verkocht. ‘En de mensen vinden het leuk dat de markt weer rond ’t Wijkje is’, aldus Marcel Jonkman die namens Oosterwolde Promotion verantwoordelijk was voor de organisatie.

Vorig jaar werd in verband met verscherpte regelgeving uitgeweken naar de Stationsstraat. Op verzoek van velen is besloten om terug te keren op de oude stek. ‘Vanwege het afzetten van straten hadden we extra vrijwilligers nodig. Erg lastig om voldoende mensen bij elkaar te krijgen, maar het is uiteindelijk gelukt’, zegt Jonkman opgelucht. ‘Ik wil iedereen die heeft geholpen dan ook heel erg bedanken, want zonder hen had het evenement niet door kunnen gaan.’