Kinderdag zet jeugd in beweging

In het centrum van Oosterwolde is zaterdag 13 september de vijfde editie van kinderdag gehouden. Honderden kinderen kwamen op het evenement af.

Thema dit jaar was ‘In beweging’. In de Stationsstraat stonden diverse leuke, actieve spelletjes klaar. Zo kon er geklommen en geklauterd worden op een opblaasbare klimtoren. Daar was veel belangstelling voor.

Ook een groot succes was de buikschuifbaan. Veel kinderen kwamen na een eerste bezoek in badkleding terug om lekker op de baan te kunnen duiken. Mede door het mooie weer een zeer geslaagd onderdeel.

Daarnaast genoten de kinderen van het schatzoeken, spijkerbroekhangen, basket-en gaten schieten. Tevens werd met veel plezier aan de dansworkshops van Clarette en Leon en Malu Dance Company deelgenomen.

In de schildershoek zijn tientallen schilderijtjes gemaakt. De kunstwerkjes worden geschonken aan een verzorgingshuis. ‘Jong schildert voor oud’, aldus Johan van Baak namens de organisatie. ‘Echt een geslaagde activiteit.’

Door de twee schminkers werden aan de lopende band tattoos gezet. De aanwezige ballonnenclown heeft meer dan 500 ballonfiguren gemaakt.

Aan de kop van de Stationsstraat stond racetalent Jeremy Hofstra uit Oosterwolde. Kinderen lieten zich graag op de motor fotograferen.

Aan het einde van de dag bracht Heerenveen-mascotte Heero een bezoekje aan Oosterwolde. Hij nam onder andere deel aan de afsluitende ‘ja-nee-quiz’ waarmee leuke prijzen te winnen waren.

De Kinderdag werd dit jaar georganiseerd door Oosterwolde Promotion in nauwe samenwerking met Scala en vele bedrijven en vrijwilligers. Daardoor konden alle activiteiten gratis worden aangeboden. Opvallend was het grote aantal jongeren onder de vrijwilligers. ‘Heel bijzonder’, aldus Van Baak. 'Deze jongelui hebben zich geweldig ingezet en daar ben ik als organisator ontzettend trots op.’