Blije gezichtjes op Kinderdag

Het centrum van Oosterwolde was zaterdag het domein van kinderen. Ondanks het regenachtige weer vermaakten ze zich uitstekend.

Jaarlijks vindt in Oosterwolde een Kinderdag plaats. Thema dit jaar was 'Wat ik later worden wil'. In het kader hiervan konden bij de bakker cupcakes worden versierd, gaf een hoedsmid demonstraties, werden nageltjes gelakt en make-up verzorgd bij de drogist en agenten gaven uitleg over hun beroep.

Bij de bouwhoek mochten kinderen vogelhuisjes timmeren en schilderen. De animo hiervoor was groot. In totaal zijn liefst 130 huisjes gebouwd. Ook het figuurzagen in deze hoek was in trek.

Daarnaast konden kinderen zich laten schminken en op water lopen in ballen in een groot zwembad. Ook voor deze twee activiteiten was enorm veel belangstelling.

In de Stationsstraat was tevens een grote zandbak geplaatst, maar door het slechte weer was hier wat minder belangstelling voor. De 'kunstschilder' was uitgeweken naar de nieuwe Kunstwerfplaats aan de Brinkstraat. De dansers vonden een droog plekje in de Stipepassage.

Met name in de middag, toen het even droog was, kwamen er veel kinderen naar het centrum. Aan alle activiteiten kon gratis worden deelgenomen. De Kinderdag is een activiteit van Oosterwolde Promotion.