Warm welkom voor Sinterklaas

Sinterklaas is zaterdagmiddag 17 november onder grote belangstelling aangekomen in Oosterwolde. De boot meerde rond 13.30 uur aan bij de kade aan de Quadoelenweg. Sint en de pieten werden welkom geheten door Magda Mopperkont en Kaatje Kletskous en honderden kinderen.

Eenmaal van boord nam Sinterklaas uitgebreid de tijd om handjes te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. Vervolgens stapte hij op zijn paard om naar de kop van de Stationsstraat te rijden. Daar werd het feest voortgezet met Poppa P. Hij zorgde samen met dweilorkest De Harrekieten voor de muzikale (peper) noten.

Na het grote muziekfeest volgde een theatervoorstelling in Hotel de Zon. Alle beschikbare plaatsen waren bezet. Poppentheater 't Zilveren Belletje bracht de voorstelling 'Schoenen te koop'. De kinderen genoten met volle teugen. Na afloop kreeg iedereen een zakje snoep mee naar huis.

Alle Sint-activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Oosterwolde Promotion. Afgelopen maart is al begonnen met de voorbereidingen. 'Er zijn ruim vijftig vrijwilligers bij de intocht betrokken'.

Elk jaar wordt geprobeerd om een paar nieuwe elementen aan de intocht toe te voegen. Zo waren er dit jaar o.a. extra bootjes en waterfietsen ingezet.

Naast de website www.sinterklaasinoosterwolde.nl is er nu ook een speciale Facebook-pagina aangemaakt.

De Sinterklaas Commissie Oosterwolde is zeer tevreden over het verloop van de intocht 2012, met mooi weer en een goede opkomst.

Zondag 25 november tussen 11.00 en 12.30 uur is in Hotel de Zon kunnen de kinderen nog ontbijten met Sinterklaas. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar welke besteld kunnen worden via de website www.sinterklaasinoosterwolde.nl.