Catwalk ondanks slechte weer geslaagd

Op het moment van aanvang van de Allerlangste catwalk van Friesland vielen de eerste regendruppels uit de lucht. Zowel de modellen als het publiek lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Door enkele creatieve aanpassingen werd ook deze zevende editie van de catwalk in Oosterwolde een succes.

De Allerlangste catwalk van Friesland is een activiteit van Oosterwolde Promotion. Zaterdagmorgen leek het nog een prachtige dag te worden. 'Alleen rond 15.00 uur zou er een buitje vallen. We hebben dus alles gewoon volgens plan opgebouwd en de loper uitgelegd', vertelt Marije Wesselink namens de organisatie.

Op het moment dat om 12.45 uur het voorprogramma van start ging, begon het echter te regenen. Dansstudio Clarette en Léon besloot desondanks gewoon om te starten. 'Er was behoorlijk wat publiek aanwezig en die wilden we niet teleurstellen', aldus Wesselink.

In de regen werden diverse dansdemonstraties gegeven. Het kampioenspaar Jessica en Eric van der Burgt kon vanwege de officiële wedstrijdkleding niet buiten optreden, maar daar werd een slimme oplossing voor bedacht. 'Ze hebben binnen in de Hema gedanst', vertelt Wesselink enthousiast.

Omdat het bleef regenen, werd voor de eerste ronde op de catwalk ook een alternatief bedacht. Er werd door de modellen een rondje gelopen via de Hema en de Stipepassage. Wesselink: 'Daarna werd het gelukkig droog, waardoor de tweede ronde gewoon buiten op de catwalk kon plaatsvinden.'

Het zat de organisatie niet mee. Na de tweede ronde begon het flink te waaien, waardoor de loper in allerijl moest worden opgeruimd. De derde ronde werd dus gelopen zonder loper, maar dat mocht de pret niet drukken. 'Er was ondanks het mindere weer flink wat publiek op de been', zegt Wesselink tevreden. 'En ook de modellen hebben met plezier gelopen.'

Een groot aantal ondernemers uit het winkelgebied nam deel aan het evenement. Er werd niet alleen kleding gepresenteerd, maar ook andere producten als brillen, sieraden en schoenen.

Tijdens de modeshow werden er lootjes verkocht, waarmee leuke prijzen te winnen waren. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig en er werden suikerspinnen verkocht. Ook kon er op een pony een ritje worden gemaakt door het centrum.