Car Experience valt ondanks slechte weer in de smaak

De Stationsstraat in Oosterwolde was zaterdag 5 september voor de vijfde keer het decor van de Car Experience. De autodag van Oosterwolde trok door het matige weer wat minder bezoekers dan vorig jaar.

Met name in de ochtend viel de belangstelling voor de unieke openluchtshowroom wat tegen. De middag maakte echter veel goed. Het publiek heeft duidelijk even de buien afgewacht, aldus Maarten Vink namens de organisatie. Maar gelukkig kwamen ze s middags alsnog een kijkje nemen.

Zo trokken de demonstraties van de brandweer veel bekijks. Ze lieten zien hoe een slachtoffer uit een auto bevrijd kan worden. Ook bij de stand van Veilig Verkeer Nederland was het druk. Bezoekers konden in een simulator ervaren wat er gebeurt als je met alcohol op achter het stuur stapt.

Bijna twintig autobedrijven en autogerelateerde bedrijven uit Oosterwolde en omgeving waren aanwezig. In de winkelstraat stonden tientallen autos opgesteld.

Ook dit jaar maakten de bezoekers weer kans op een ballonvaart door deel te nemen aan een prijsvraag. Vanwege het slechte weer was het niet mogelijk om de winnaars direct te laten opstijgen. Vink: We hebben de bekendmaking daarom uitgesteld. Blijft dus nog even spannend wie er straks de lucht in gaan.