Avondmarkt verloopt 'gezellig rustig'

In het centrum van Oosterwolde is vrijdag de Avondmarkt gehouden. Het evenement is 'gezellig rustig' verlopen, aldus Alissa de Graaf.

Namens Oosterwolde Promotion heeft De Graaf, evenals vorig jaar, de organisatie voor haar rekening genomen. Bij snackbar NewYork NewYork was voor de jeugd Voetbalfun opgezet. Kinderen stonden er voor in de rij.

In samenwerking met het bruincafé en Snack2000 was er gezorgd voor muziek. Bamm Bamm gaf een optreden op het Rode Plein en Solid Groove en DJ Asino stonden op het podium aan de Nanningaweg. De bezoekers lieten aanvankelijk wat op zich wachten, maar rond 22.00 uur was het overal gezellig druk.

Ook de markt kwam wat traag op gang. 'Over het geheel gezien is de Avondmarkt rustiger verlopen dan voorgaande edities', zegt De Graaf. 'Misschien heeft het te maken met de Pinksterdagen en in Elsloo vond het tentfeest plaats.'

De wat lagere opkomst mocht de pret niet drukken en ook de werkzaamheden aan de kade bij de Nanningaweg vormden geen probleem. 'Een goede sfeer, gezellig', zegt Gerry Latumalea van het bruincafé. 'Je had bijna niet door dat we in een bouwput stonden.'

De Samenwerking, uitvoerder van de werkzaamheden aan de kade, had speciaal voor het evenement de hekken verstevigd en meer naar de zijkant geplaatst. 'Erg prettig deze medewerking', aldus De Graaf.

Door André de Vries werd om 23.00 uur een mooie vuurwerkshow verzorgd.