Avondmarkt verloopt gemoedelijk

De jaarlijkse Avondmarkt in Oosterwolde is goed verlopen. ‘Erg gezellig en gemoedelijk’, aldus Gerry Latumalea van het Bruincafé.

In samenwerking met Oosterwolde Promotion, TRAMBAAN8 en Snack 2000 was hij verantwoordelijk voor het muzikale programma. Bij het café trad de band Friends of Soul en dj Asino op. Bij TRAMBAAN8 stond Madame Frou-Frou op het podium en bij Snack 2000 Martin Keizer. Bij de muziekkoepel gaven leerlingen van Moustapha Seck een djembé-optreden.

‘We hebben goede reacties gehad van de bezoekers’, blikt Yonnie Wang van Snack 2000 tevreden terug. Als nieuwe eigenaar van de horecagelegenheid was hij voor de eerste keer betrokken bij de organisatie van de Avondmarkt. ‘Zeker voor herhaling vatbaar’, aldus Wang.

De markt was georganiseerd door Vitalis. Na 19.00 uur kwam alles goed op gang en bleef het verder droog. ‘Door de slechte weersverwachting hebben enkele kooplui het wel laten afweten’, zegt Sijke Voskamp van de activiteitencommissie van Oosterwolde Promotion. ‘Jammer dat de markt hierdoor niet gevuld was, maar meer dan ons best kunnen we niet doen.’

In de Stationsstraat stond het nog aardig vol met kramen, maar de Brinkstraat bleef bijna geheel leeg. ‘Helaas minder kramen’, zegt Wang, ‘maar desondanks is alles heel gezellig verlopen. Jong en oud heeft zich goed vermaakt.’

Voor de kinderen stond er Voetbalfun op het programma. Hier was veel belangstelling voor. Ook kon de jeugd terecht in een kleine apenkooi en op een rodeostier.